profielkeuze

Theatervoorstelling over stress voor onderbouw VO

Steeds meer jongeren hebben last van stress en ervaren druk om te presteren. Op school, thuis en op social media. Met de voorstelling ‘Maak je niet druk’ leren we jongeren om stress bij zichzelf te herkennen. Met humor bieden we vervolgens handvatten aan om deze stress te verminderen.

Voor- en nadelen van stress

Hoe werken onze hersenen eigenlijk en hoe reageert je lichaam in stressvolle situaties? Welke voor- en nadelen heeft stress en wat voor effect heeft het op je schoolprestaties? De acteurs delen inzichten over het onderwerp en spelen allerlei situaties die jongeren zullen herkennen. Zo worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij zelf omgaan met stress en prestatiedruk. Tijdens de interactieve momenten gaan de acteurs met de jongeren in gesprek. Zo wordt de openheid en onderlinge band binnen de klas versterkt.

Jongeren ervaren druk om te presteren

‘Maak je niet druk’ is een grappige en eerlijke theatervoorstelling over stress waardoor praten over dit onderwerp makkelijker wordt. De voorstelling kan bijvoorbeeld ingezet worden tijdens een projectweek of een mentorles.

Vraag meer info aan over ‘Maak je niet druk’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.