Praat Politiek Met Me

Schoolvoorstelling over politiek voor bovenbouw VO

‘Praat politiek met me’ legt jongeren op een leuke en toegankelijke manier uit hoe het huidige politieke systeem in Nederland ontstaan is. Van de grondwet tot de Eerste en Tweede Kamer. Op humoristische wijze wordt de huidige politiek besproken. Het Koningshuis komt aan bod en er is ruimte voor de boze burger. De voorstelling is verhelderend en in een lesuur hebben de leerlingen een beeld van hoe de democratie in Nederland werkt.

Maatschappijleer

De doelgroep van de voorstelling ‘Praat Politiek Met Me’ zijn de bovenbouwklassen van het middelbaar onderwijs. Vaak wordt de voorstelling geboekt vanuit het vak maatschappijleer maar ook in verkiezingstijd kiezen veel scholen voor ‘Praat Politiek Met Me’. Doordat de voorstelling interactief is worden leerlingen actief betrokken bij het verhaal. Met een scherpe inhoudelijke blik raakt Signatuur Onbekend de belevingswereld van de jongeren als geen ander.

Nederlandse politiek

Veel jongeren kunnen zich moeilijk een beeld vormen bij het politieke systeem in Nederland. In deze voorstelling wordt de geschiedenis van de democratie in Nederland besproken. Van de stichting van het Koninkrijk der Nederlanden naar de oprichting van de Eerste en Tweede kamer. Van het kiesrecht voor mannen én vrouwen naar het recht om je soeverein te laten verklaren. In logische stappen laat deze voorstelling zien hoe we tot onze huidige staatsinrichting komen.

Interesse?

Wil je deze voorstelling boeken of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  In het kort

  Een voorstelling vol actie en humor waarin het politieke systeem in Nederland uitgelegd wordt.

  • 50 minuten speeltijd
  • 60 leerlingen
  • Lokaal of gymzaal
  Vraag info aan

  Signatuur Onbekend speelt jaarlijks tijdens onze projectweek interactieve en theatervoorstellingen op school. De acteurs zetten realistische situaties neer die leerlingen aan het denken zetten. Heel leuk dat er tijdens de voorstelling ook vragen aan de leerlingen worden gesteld. Het enthousiaste theatergezelschap staat hiermee dicht bij de leerlingen.

  Ilona Hover/ Decaan

  Meer voorstellingen

  Later Begint Nu

  Hoe maak je op jonge leeftijd een keuze voor je toekomst? Deze voorstelling geeft tips en bespreekt de invloed van ouders en vrienden op je profielkeuze.

  Lees meer
  Iedereen Doet Het

  Een positieve theatervoorstelling over seks waardoor praten over dit onderwerp leuker en makkelijker wordt.

  Lees meer
  Maak Je Niet Druk

  Stress leren herkennen en verminderen d.m.v. deze grappige interactieve theatervoorstelling

  Lees meer
  De Brugklas-Survival

  Deze pakkende voorstelling vol overlevingstips voor brugklassers creëert direct een groepsgevoel.

  Lees meer
  Wat Heb Je Nou Aan Kunst?

  Kunst, wat is het en wat heb je eraan? Een voorstelling die je kijk op kunst verandert, want kunst is overal.

  Lees meer