Wat Heb Je Nou Aan Kunst?

CKV

Kunst is dichterbij dan jongeren denken

Kunst. Wat is het nou precies en wat heb je er aan? Veel leerlingen zullen zichzelf deze vraag stellen wanneer ze geconfronteerd worden met het vak CKV. Theatergroep Signatuur Onbekend gaat in deze interactieve schoolvoorstelling op zoek naar antwoorden op deze vraag die herkenbaar en relevant zijn voor de jongeren van nu.

Kunst en CKV

‘Wat heb je nou aan kunst?’ is speciaal ontwikkeld om leerlingen uit de bovenbouw VO voorlichting te geven over de functie van kunst en hen te enthousiasmeren voor het vak CKV. Signatuur Onbekend gaat de uitdaging aan om te laten zien dat je veel meer kunst tegenkomt dan je van tevoren denkt. In deze voorstelling laten we zien dat kunst ook buiten het museum te vinden is. In games, Spotify en op Netflix. Kunst is verweven met je leven.

De acteurs vertellen aangrijpende verhalen over momenten in hun leven waarop kunst hen geholpen heeft en vragen jongeren naar hun mening. Welke rol speelt muziek in jouw leven? Kan AI kunst maken? Mag kunst mensen kwetsen? Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over wat kunst voor hen betekent. Een voorstelling die hun beeld over kunst voorgoed verandert. De houding van bovenbouwleerlingen ten opzichte van kunst zal na deze CKV-voorstelling nooit meer hetzelfde zijn!

Interesse?

Wil je deze voorstelling boeken of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  In het kort

  Kunst, wat is het en wat heb je eraan? Een voorstelling die je kijk op kunst verandert, want kunst is overal.

  • 50 minuten speeltijd
  • 60 leerlingen
  • Lokaal of gymzaal
  Vraag info aan

  Wat Heb Je Nou Aan Kunst? is een must ter voorbereiding op het vak CKV. Het is een perfecte kick-off. De acteurs spelen vol overtuiging, met de nodige humor en met minimale middelen wisselende figuren, die ieder een andere relatie hebben tot de kunsten. Zeer de moeite waard.

  Wilfred Bardoul/ Docent CKV

  Meer voorstellingen

  Later Begint Nu

  Hoe maak je op jonge leeftijd een keuze voor je toekomst? Deze voorstelling geeft tips en bespreekt de invloed van ouders en vrienden op je profielkeuze.

  Lees meer
  Iedereen Doet Het

  Een positieve theatervoorstelling over seks waardoor praten over dit onderwerp leuker en makkelijker wordt.

  Lees meer
  Maak Je Niet Druk

  Stress leren herkennen en verminderen d.m.v. deze grappige interactieve theatervoorstelling

  Lees meer
  De Brugklas-Survival

  Deze pakkende voorstelling vol overlevingstips voor brugklassers creëert direct een groepsgevoel.

  Lees meer
  Praat Politiek Met Me

  Een voorstelling vol actie en humor waarin het politieke systeem in Nederland uitgelegd wordt.

  Lees meer