Later Begint Nu

Omdat kiezen voor je toekomst moeilijk kan zijn

Elk jaar moeten middelbare scholieren zichzelf de belangrijke vraag stellen: welk profiel ga ik kiezen? Dat kan veel spanning met zich meebrengen voor leerlingen en ouders. Deze profielkeuze kan grote gevolgen hebben voor de toekomst en is daarom voor veel leerlingen moeilijk te overzien. Daarom geeft schoolvoorstelling ‘Later Begint Nu’ inzicht in wat een keuze eigenlijk is en hoe een keuzeproces werkt.

Profielkeuze LOB

In ‘Later Begint Nu’ spelen drie acteurs herkenbare situaties rondom het maken van een profielkeuze. De leerlingen krijgen inzicht in hoe een keuzeproces werkt en worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij hun keuzes maken. Wat verwacht je van jezelf en wat verwachten je ouders van je? Hoe ga je om met keuzestress? Wat is eigenlijk de invloed van je vrienden op jouw profielkeuze? En hoe ga je om met vooroordelen? Al deze factoren zijn van invloed op je keuze en worden in de voorstelling getoond en genuanceerd. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop ze zelf kiezen. De belangrijkste pijlers van de voorstelling zijn: wat zijn je motieven, wie zijn je raadgevers en wat is jouw keuzestijl? Als je zelf snapt waarom jij dat ene profiel kiest, dan is dat een keuze die bij jou past op dat moment.

Doelgroep

Deze schoolvoorstelling over profielkeuze is geschikt voor vmbo-t, mavo, havo, vwo en gymnasium. Tevens te boeken als ouderavond-voorstelling.

Lesmateriaal

Er is gratis voorbereidend LOB lesmateriaal beschikbaar. Hierin kan in twee lesuren d.m.v. opdrachten en testen aandacht besteed worden aan de onderwerpen: keuzestijl, motieven en raadgevers.

Interesse?

Wil je deze voorstelling boeken of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  In het kort

  Hoe maak je op jonge leeftijd een keuze voor je toekomst? Deze voorstelling geeft tips en bespreekt de invloed van ouders en vrienden op je profielkeuze.

  • 50 minuten speeltijd
  • 60 leerlingen
  • Lokaal of gymzaal
  Vraag info aan

  Drie enthousiaste acteurs schetsen een perfect beeld van hoe lastig, of hoe simpel, een keuze maken kan zijn. De voorstelling sloot naadloos aan op het keuzetraject van onze leerlingen. De voorstelling werd positief ontvangen door de leerlingen en wij hebben zelf ook met veel plezier gekeken. Volgend jaar willen we Signatuur Onbekend zeker terug laten komen op onze school!

  Koen de Bruijne/ Decaan

  Meer voorstellingen

  Iedereen Doet Het

  Een positieve theatervoorstelling over seks waardoor praten over dit onderwerp leuker en makkelijker wordt.

  Lees meer
  Maak Je Niet Druk

  Stress leren herkennen en verminderen d.m.v. deze grappige interactieve theatervoorstelling

  Lees meer
  De Brugklas-Survival

  Deze pakkende voorstelling vol overlevingstips voor brugklassers creëert direct een groepsgevoel.

  Lees meer
  Wat Heb Je Nou Aan Kunst?

  Kunst, wat is het en wat heb je eraan? Een voorstelling die je kijk op kunst verandert, want kunst is overal.

  Lees meer
  Praat Politiek Met Me

  Een voorstelling vol actie en humor waarin het politieke systeem in Nederland uitgelegd wordt.

  Lees meer