Maak Je Niet Druk

Theatervoorstelling over stress voor onderbouw VO

Steeds meer jongeren hebben last van stress en ervaren druk om te presteren. Op school, thuis en op social media. Met de voorstelling ‘Maak je niet druk’ leren we jongeren om stress bij zichzelf te herkennen. Met humor bieden we vervolgens handvatten aan om deze stress te verminderen.

Voor- en nadelen van stress

Hoe werken onze hersenen eigenlijk en hoe reageert je lichaam in stressvolle situaties? Welke voor- en nadelen heeft stress en wat voor effect heeft het op je schoolprestaties? De acteurs delen inzichten over het onderwerp en spelen allerlei situaties die jongeren zullen herkennen. Zo worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij zelf omgaan met stress en prestatiedruk. Tijdens de interactieve momenten gaan de acteurs met de jongeren in gesprek. Zo wordt de openheid en onderlinge band binnen de klas versterkt.

Druk om te presteren

‘Maak je niet druk’ is een grappige en eerlijke theatervoorstelling over stress waardoor praten over dit onderwerp makkelijker wordt. De voorstelling kan bijvoorbeeld ingezet worden tijdens een projectweek of een mentorles.

Interesse?

Wil je deze voorstelling boeken of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

  In het kort

  Stress leren herkennen en verminderen d.m.v. deze grappige interactieve theatervoorstelling.

  • 50 minuten speeltijd
  • 60 leerlingen
  • Lokaal of gymzaal
  Vraag info aan

  In korte, herkenbare scènes laat Theatergroep Signatuur Onbekend zien dat ze snappen hoe het puberbrein werkt. Op meesterlijke wijze slagen de acteurs erin om de leerlingen voortdurend te boeien. Vlot, enthousiast en komisch. Signatuur Onbekend is een aanrader!

  Nelleke den Barber / Docent Drama

  Meer voorstellingen

  Later Begint Nu

  Hoe maak je op jonge leeftijd een keuze voor je toekomst? Deze voorstelling geeft tips en bespreekt de invloed van ouders en vrienden op je profielkeuze.

  Lees meer
  Iedereen Doet Het

  Een positieve theatervoorstelling over seks waardoor praten over dit onderwerp leuker en makkelijker wordt.

  Lees meer
  De Brugklas-Survival

  Deze pakkende voorstelling vol overlevingstips voor brugklassers creëert direct een groepsgevoel.

  Lees meer
  Wat Heb Je Nou Aan Kunst?

  Kunst, wat is het en wat heb je eraan? Een voorstelling die je kijk op kunst verandert, want kunst is overal.

  Lees meer
  Praat Politiek Met Me

  Een voorstelling vol actie en humor waarin het politieke systeem in Nederland uitgelegd wordt.

  Lees meer