profielkeuze

Theatervoorstelling Voor Jongeren over seks

Seks is een belangrijk onderwerp dat jongeren mateloos interesseert. Voor ouders en docenten is het vaak lastig om hierover te praten. Jongeren zoeken hun informatie online en wat ze daar vinden is: porno. De behoefte aan eerlijke informatie en begeleiding is nu dus groter dan ooit. .

Positieve en realistische kijk op seks en relaties 

‘Iedereen doet het’ helpt jongeren bij het ontwikkelen van een positieve en realistische kijk op seks en relaties. In de voorstelling worden leerlingen aangezet tot nadenken over hun eigen seksuele normen en waarden. Hoe kom je erachter wat je wil en wat niet? Hoe ga je respectvol met elkaar om in een relatie en tijdens seks? Het ontdekken van de eigen seksualiteit mag een leuke, plezierige en verrassende zoektocht zijn. Op een veilige manier leren praten over seks – en erom kunnen lachen – is hierbij essentieel.

Seksuele diversiteit

‘Iedereen doet het’ geeft eerlijke informatie over het veranderende lichaam van jongeren en alle gevoelens die daarbij komen kijken. Hormonen gieren door je lijf en leerlingen vragen zich af: ben ik normaal? De acteurs stellen iedereen op hun gemak en laten zien dat welk lichaam je ook hebt en op wie je ook verliefd wordt: het is allemaal normaal. Je hoeft niet perfect te zijn om een plezierige seksuele relatie met jezelf of een ander aan te gaan. Seks is persoonlijk en het betekent voor iedereen iets anders. Wat betekent het voor jou?

Een grappige en eerlijke theatervoorstelling over seks waardoor praten over dit onderwerp leuker en makkelijker wordt. ‘Iedereen doet het’ kan ingezet worden tijdens een lessenserie over seks of een projectweek zoals de Week van de Liefde.

Vraag meer info aan over ‘Iedereen doet het’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.