OMDAT KIEZEN VOOR JE TOEKOMST MOEILIJK IS

profielkeuze

EEn voorstelling over de profielkeuze

Elk jaar moeten 3e klas middelbare scholieren zichzelf de belangrijke vraag stellen: welk profiel ga ik kiezen? Dat kan veel spanning met zich meebrengen voor leerlingen en ouders. Deze profielkeuze heeft grote gevolgen voor de toekomst en is daarom voor veel leerlingen moeilijk te overzien. Docenten, decanen en ouders willen ze natuurlijk zo goed mogelijk in begeleiden in deze profielkeuze. Daarom geeft schoolvoorstelling ‘Later Begint Nu’ inzicht in wat een keuze eigenlijk is en hoe een keuzeproces werkt. 

Profielkeuze LOB

In ‘Later Begint Nu’ spelen drie acteurs herkenbare situaties voor 3e-klassers rondom het maken van een profielkeuze. De leerlingen krijgen inzicht in hoe een keuzeproces werkt en worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij hun keuzes maken.

Deze schoolvoorstelling over profielkeuze is geschikt voor vmbo-t, mavo, havo, vwo en gymnasium.

Er is gratis voorbereidend LOB lesmateriaal beschikbaar. Hierin kan in twee lesuren d.m.v. opdrachten en testen aandacht besteed worden aan de onderwerpen: keuzestijl, motieven en raadgevers.

Keuzes maken

Profielkeuzevoorstelling ‘Later Begint Nu’ is speciaal ontwikkelt om leerlingen inzicht te geven in hoe een keuzeproces werkt. Theater is daarbij een perfect middel om gedrag zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat verwacht je van jezelf en wat verwachten je ouders van je? Hoe ga je om met keuzestress? Wat is eigenlijk de invloed van je vrienden op jouw profielkeuze? En hoe ga je om met vooroordelen? Al deze factoren zijn van invloed op je keuze en worden in de voorstelling getoond en genuanceerd. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop ze zelf kiezen. De belangrijkste pijlers van de voorstelling zijn: wat zijn je motieven, wie zijn je raadgevers en wat is jouw keuzestijl? Als je zelf snapt waarom jij dat ene profiel kiest, dan is dat een keuze die bij jou past op dat moment.

Vraag meer info aan over ‘Later begint nu’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.


  Tijdens onze projectweek over profielkeuze speelde Signatuur Onbekend deze interactieve voorstelling. De theatergroep speelde realistische situaties die leerlingen aan het denken zetten. Bijvoorbeeld de invloed van je ouders, vrienden en school op keuzes die je moet maken. Ook kwamen de vooroordelen over de verschillende profielen aan bod en het leuke was dat er tijdens de voorstelling ook vragen aan de leerlingen werden gesteld. Het enthousiaste theatergezelschap staat daarmee dicht bij de leerlingen.

  Ilona Hover / Decaan

  Tijdens onze projectdagen speciaal gericht op de profielkeuze is Theatergroep Signatuur Onbekend bij ons op school geweest. Het was een welkome afwisseling tussen de proeflessen en theoretische verhalen en zeer herkenbaar voor de leerlingen. Het was geestig en de leerlingen werden tijdens de voorstelling betrokken in het verhaal. Kortom: een groot succes.

  Albertine Smit / Decaan - Docent Biologie

  De voorstelling “Later begint nu” is meesterlijk. In korte, herkenbare scènes laat Signatuur Onbekend zien dat ze snappen hoe het puberbrein werkt en welke invloed je ouders en decanen hebben op je profielkeuze. Dit alles op een vlotte, enthousiaste en vooral komische wijze. De boodschap is duidelijk en de acteurs weten de leerlingen voortdurend te boeien. Een aanrader!

  Nelleke den Braber / Decaan - Docent Drama