OMDAT KIEZEN VOOR JE TOEKOMST MOEILIJK IS

profielkeuze

EEn voorstelling over de profielkeuze

Elk jaar staat er weer een nieuwe groep leerlingen voor hun profielkeuze. Dat brengt veel spanning met zich mee voor leerlingen en ouders. Maken leerlingen wel de juiste keuze. Is dit wel de juiste richting voor de toekomst. In deze voorstelling bespreken we hoe keuzes gemaakt worden. Het draait erom dat de leerlingen zich bewust worden van hun eigen handelen omtrent keuzes. Hoe win je informatie in, bij wie ga je advies vragen, en wat doe je als je niet kunt kiezen?

Profielkeuze

Theatergroep Signatuur Onbekend is gespecialiseerd in het spelen voor kinderen en jongeren. Het gezelschap heeft speciaal voor de profielkeuze een voorstelling geschreven. De doelgroep van de voorstelling ‘Later begint nu’ is klas 3 vmbo-t, havo en vwo. Of leerlingen nu een natuurprofiel overwegen of toch liever de maatschappij kant op gaan. In deze voorstelling komen de thema’s rondom keuzes maken aan bod. Op humoristisch wijze krijgen de leerlingen tips hoe ze om kunnen gaan met het maken van die altijd lastige profielkeuze.

Keuzes maken

Wat is een keuze nu eigenlijk? Dat is de centrale vraag die in deze voorstelling naar voren komt. Iedereen maakt wel 100 keuzes per dag. Jam of hagelslag op je brood, huiswerk maken of gaan sporten, je geld uitgeven aan een worstenbroodje of toch sparen. Leerlingen maken elke dag tal van keuzes. Sommige keuzes gaan onbewust, over andere moet hard nagedacht worden. In deze voorstelling proberen we het geheim achter kiezen te ontrafelen. We helpen de leerlingen inzicht krijgen in hun eigen keuzeproces.

Vraag meer info aan over ‘Later begint nu’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.

Tijdens onze projectweek over profielkeuze speelde Signatuur Onbekend deze interactieve voorstelling. De theatergroep speelde realistische situaties die leerlingen aan het denken zetten. Bijvoorbeeld de invloed van je ouders, vrienden en school op keuzes die je moet maken. Ook kwamen de vooroordelen over de verschillende profielen aan bod en het leuke was dat er tijdens de voorstelling ook vragen aan de leerlingen werden gesteld. Het enthousiaste theatergezelschap staat daarmee dicht bij de leerlingen.

Ilona Hover / Decaan

Tijdens onze projectdagen speciaal gericht op de profielkeuze is Theatergroep Signatuur Onbekend bij ons op school geweest. Het was een welkome afwisseling tussen de proeflessen en theoretische verhalen en zeer herkenbaar voor de leerlingen. Het was geestig en de leerlingen werden tijdens de voorstelling betrokken in het verhaal. Kortom: een groot succes.

Albertine Smit / Decaan - Docent Biologie

De voorstelling “Later begint nu” is meesterlijk. In korte, herkenbare scènes laat Signatuur Onbekend zien dat ze snappen hoe het puberbrein werkt en welke invloed je ouders en decanen hebben op je profielkeuze. Dit alles op een vlotte, enthousiaste en vooral komische wijze. De boodschap is duidelijk en de acteurs weten de leerlingen voortdurend te boeien. Een aanrader!

Nelleke den Braber / Decaan - Docent Drama