Politieke voorstelling

DE POLITIEKE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND – MAATSCHAPPIJLEER

politieke voorstelling

Middelbare school voorstelling over politiek

‘Praat politiek met me’ legt jongeren op een leuke en toegankelijke manier uit hoe het huidige politieke systeem in Nederland ontstaan is. Van de grondwet tot de Eerste en Tweede Kamer. Op humoristische wijze wordt de huidige politiek besproken. Het Koningshuis komt aan bod en er is ruimte voor de boze burger. De voorstelling is verhelderend en in een lesuur hebben de leerlingen een beeld van hoe de democratie in Nederland werkt.

Maatschappijleer

Theatergroep Signatuur Onbekend is gespecialiseerd in het spelen voor jongeren. De doelgroep van de voorstelling ‘Praat Politiek Met Me’ zijn de bovenbouwklassen van het middelbaar onderwijs. Vaak wordt de voorstelling geboekt vanuit het vak maatschappijleer maar ook in verkiezingstijd kiezen veel scholen voor ‘Praat Politiek Met Me’. Doordat de voorstelling interactief is worden leerlingen actief betrokken bij het verhaal. Met een scherpe inhoudelijke blik raakt Signatuur Onbekend de belevingswereld van de jongeren als geen ander.

Nederlandse politiek

Veel jongeren kunnen zich moeilijk een beeld vormen bij het politieke systeem in Nederland. In deze voorstelling wordt de geschiedenis van de democratie in Nederland besproken. Van de stichting van het Koninkrijk der Nederlanden naar de oprichting van de Eerste en Tweede kamer. Van het kiesrecht voor mannen én vrouwen naar het recht om je soeverein te laten verklaren. In logische stappen laat deze voorstelling zien hoe we tot onze huidige staatsinrichting komen.

Vraag meer info aan over ‘Praat politiek met me’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.