profielkeuze

Wat is kunst en wat heb je eraan?

Kunst. Wat is het precies en wat heb je er aan? Veel leerlingen zullen zichzelf deze vraag stellen wanneer ze geconfronteerd worden het vak CKV. Theatergroep Signatuur Onbekend gaat in de interactieve schoolvoorstelling ‘Wat heb je nou aan kunst?’ op zoek naar antwoorden op deze vraag die herkenbaar zijn voor de jongeren van nu.

Wat heb je nou aan kunst? 

Wat heb je nou aan kunst? Dat is de vraag die centraal staat in deze voorstelling. In de 4e klas worden leerlingen geconfronteerd met kunst bij het vak CKV. Voor de ene leerling bevrijdt het, de andere leerling reageert onverschillig. Signatuur Onbekend gaat de uitdaging aan om te laten zien dat je veel meer kunst tegenkomt dan je denkt. In de interactieve voorstelling wordt het nut en de nutteloosheid van kunst bespreekbaar gemaakt.

Waarom een voorstelling over kunst voor leerlingen?

‘Wat heb je nou aan kunst?’ is speciaal ontwikkeld om leerlingen uit de bovenbouw  voorlichting te geven over de functie van kunst en hen te enthousiasmeren voor het vak CKV. In deze theatervoorstelling komen leerlingen uiteenlopende personages tegen die allemaal een andere verhouding hebben tot kunst. De acteurs vertellen aangrijpende verhalen over momenten in hun leven waarop kunst hen geholpen heeft. Klagen je ouders wel eens over je muziek? Deze voorstelling geeft wetenschappelijke argumenten waarom muziek juist goed is voor je ontwikkeling. Wat betekent muziek eigenlijk voor jou? Kan een robot kunst maken? Hoe versier je iemand in een museum? Waarom hebben je ouders een bepaald schilderij aan de muur hangen? Leerlingen worden uitgedaagd om te formuleren wat kunst voor hen betekent. De houding van bovenbouwleerlingen ten opzichte van kunst zal na deze CKV-voorstelling nooit meer hetzelfde zijn!

Vraag meer info aan over ‘Wat heb je nou aan kunst’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.