profielkeuze

Wat is kunst en wat heb je eraan?

Zou een iPhone of een Porsche 911 kunnen bestaan zonder kunst? Is kunst voor de elite of juist voor iedereen? Is Beethoven grotere kunst dan Beyonce? Hoe komt het dat alle culturen, van alle tijden en overal op de wereld kunst maken? En waarom verdienen sommige kunstenaars miljoenen met iets wat je kleine zusje ook kan maken en kunnen andere kunstenaars nauwelijks rondkomen? En waar staat die rij met toeristen toch altijd op te wachten op het Museumplein in Amsterdam. Kun je zelf kunst maken?

Wat heb je nou aan kunst? 

Wat heb je nou aan kunst? Dat is de vraag die centraal staat in deze voorstelling. In de 4e klas worden leerlingen geconfronteerd met kunst bij het vak CKV. Voor de ene leerling bevrijdt het, de andere leerling reageert onverschillig. Signatuur Onbekend gaat de uitdaging aan om te laten zien dat je veel meer kunst tegenkomt dan je denkt. In de interactieve voorstelling wordt het nut en de nutteloosheid van kunst bespreekbaar gemaakt.

Waarom een voorstelling over kunst?

De mens is in staat van niets iets te maken. Al eeuwen lang creëren mensen zaken van praktisch nut maar ook van esthetische waarde, dingen die een verhaal vertellen of een gevoel opwekken. Waarom heeft de mens de drang om steeds maar nieuwe dingen te scheppen terwijl het nut ervan niet altijd evident is? Signatuur Onbekend neemt de leerlingen mee in een voorstelling met personages die allemaal een andere verhouding hebben met kunst. Die allemaal met een andere bril naar de wereld kijken. In deze voorstelling bekijkt de leerling door de ogen van onze personages kunst op verschillende manieren. De houding van uw leerlingen ten opzichte van kunst zal na deze voorstelling niet meer hetzelfde zijn!

Reserveer nu je voorstelling voor schooljaar ’19 – ’20

De voorstelling ‘Wat heb je nou aan kunst?’ is te boeken voor schooljaar ’19 – ’20. Vul het contactformulier in informeer naar de beschikbare data voor volgend schooljaar.

Vraag meer info aan over ‘Wat heb je nou aan kunst’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.