Kinderboekenweek

VOORSTELLING MET HET THEMA VAN DE KINDERBOEKENWEEK

kinderboekenweek
themavoorstelling kinderboekenweek

Kinderboekenweek in de klas

Signatuur Onbekend speelt jaarlijks thema voorstellingen speciaal voor de kinderboekenweek. Ook dit jaar staat er weer een leuke act in de klas met het thema van de kinderboekenweek: Vriendschap. Met een voorstelling van ongeveer 15 minuten geven we diepgang aan het thema vriendschap. Ook maken leerlingen kennis met theater in de klas.

Kinderboekenweek & Theater

Theatergroep Signatuur Onbekend is gespecialiseerd in het spelen voor kinderen en jongeren. Het gezelschap heeft een ruim aanbod aan theatervoorstellingen voor het primair onderwijs. De doelgroep van de themavoorstelling over de kinderboekenweek is groep 1 t/m 8. Voor de onderbouw en de bovenbouw wordt een aparte voorstelling gemaakt zodat de voorstelling goed aansluit bij de verschillende leeftijden en belevingswereld van de leerlingen.

Thema Kinderboekenweek 2018: Vriendschap

Signatuur Onbekend heeft een voorstelling voor de onderbouw en een voor de bovenbouw.

Vriendschap in de onderbouw

Pim en Pauline zijn piraten maar vooral ook beste vrienden. Ze hebben een probleem: ze zoeken nieuwe bemanningsleden voor hun schip. Daarom gaan ze alle onderbouwklassen langs om nieuwe piraten te werven. De leerlingen moeten allerlei piratenopdrachten uitvoeren. De vriendschap van Pim en Pauline wordt op de proef gesteld want de nieuwe bemanningsleden zouden zomaar ook vrienden kunnen worden van een van de twee piraten. Zou dat betekenen dat Pim en Pauline geen beste vrienden meer kunnen zijn?

Vriendschap in de bovenbouw

Veronique en Michael doen mee aan een talentenjacht. Veronique komt haar gedichten voordragen en Micheal komt breakdancen. De twee verschillen dag en nacht en hebben niet echt een match. Een vriendschap lijkt uitgesloten totdat ze op wonderlijke wijze van lichaam verwisselen. De twee doen er alles aan om het terug te draaien maar krijgen het niet voor elkaar. Langzaam raken ze aan de praat om de gebruiksaanwijzing van elkaars lichaam los te krijgen bij elkaar. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap. Kan vriendschap verschillen overbruggen?

Vraag meer info aan over ‘Themavoorstellig kinderboekenweek’

Als u onderstaand contact formulier invult nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt het tekstvlak met opmerkingen/vragen gebruiken om ons alvast informatie te geven over uw vragen of wensen. De velden met een sterretje* zijn verplicht.